Ik ben Jona Michels, 30 jaar, mama van een prachtige zoon. Voor de eerste keer stel ik een aantal van mijn werken tentoon. Voor vragen en info kan u me bereiken op 0498 03 23 82.

Wie ben ik en waarom schilder ik

Ik groeide op als een, voor de buitenwereld, heel stil kind. Innerlijk vol fantasie en dromen. Ik observeerde en nam mijn omgeving in me op. Alles wat ik ervoer ging heel diep. Vaak ging ik op zoek naar de natuur om na te denken en rustig te worden. Ik gaf uiting aan mijn innerlijke wereld door heel veel te tekenen. Ik tekende vooral figuren. Mensen intrigeerden mij. Nu is dat nog zo. Ik teken en schilder figuren, soms ook vormen, die een bepaald gevoel uitbeelden. Een gevoel waar ik tijdens mijn creatie mee zit. Een uiting van mijn innerlijke beleving. Ik ervaar mijn emoties zo heftig waardoor er een drang ontstaat om deze te uiten, door er vorm aan te geven, door ze vast te leggen. Zo vergeet ik niet hoe ik was en wat ik voelde. Het helpt me om mezelf beter te begrijpen. Schilderen is voor mij een manier om dingen te verwerken. Ik gebruik graag veel kleur in mijn schilderijen. Kleuren maken het leven mooier. Ik werk met olieverf en acryl.

Mijn drang naar creëren en passie voor het schilderen heb ik heel waarschijnlijk meegekregen van mijn vader, Alex Michels. Hij is kunstschilder en maakt vooral abstracte werken. Mijn vader schildert al van lang voordat ik geboren was en is nog bezig. Ik ben dus letterlijk opgegroeid tussen schilderdoeken, penselen en verf. De geur van olieverf in de atelier van mijn vader zal ik nooit vergeten. Ik ging er vaak even gaan kijken en voelde de passie die ik ook in mezelf voelde. Ooit hoop ik ook een eigen atelier te hebben.

Mijn mama, Myriam Speliers, is ook beginnen schilderen op latere leeftijd dus ook zij is heel creatief. Van haar innerlijke rijkdom heb ik veel geleerd en meegenomen in mijn leven. Ze is altijd een grote steun voor me geweest.