Frank Vanhaverbeke

Beeldend kunstenaar, muzikant, theatermaker.

Zover ik het me kan herinneren, ben ik gefascineerd door kunst. Alle kunst. De directe impact van muziek, de rijkdom van de literatuur, de kracht van theater en film, de esthetische bedwelming van beeldende kunst. Ik heb nooit kunnen kiezen…nooit willen kiezen. Gitaar spelen en zingen, theatervoorstellingen spelen, tekenen en schilderen…ik ben altijd van het ene naar het andere gegaan. Tekenen was wel mijn allereerste liefde. Als kind en tiener kon ik urenlang stripfiguurtjes zitten tekenen. In de academie van Kortrijk leerde ik de beginselen van figuratief werken. Toen de gitaar haar intrede deed, verdween het grafisch werk wat naar de achtergrond maar oude liefde roest niet. Een aantal invloeden blijft zeer aanwezig in mijn werken : de liefde voor het stripverhaal en Amerikaanse comics in het bijzonder, de fascinatie voor het symbolisme en het surrealisme, science-fiction en horror B-movies en een enorme bewondering voor het Duits expressionisme zowel in de beeldende kunst als in film.

Alle info over mijn beeldende kunst, theaterwerk en muziek : www.redunzl.be